Styling

Ontstaan van RUIGHUID

Na een afgeronde studie beeldende vorming in Tilburg was het werken in het middelbaar onderwijs en met jonge mensen de grote uitdaging. Daarnaast bleef de interesse voor vormgeving met behulp van diverse materialen , stoffen en gereedschappen. Dit werd opgemerkt door mensen uit mijn directe omgeving die mij hierin stimuleerden en activeerden. RUIGHUID kreeg zijn vorm, grotendeels in het vervaardigen van handgemaakte kunstzinnige decoraties.

Verandering

Daar bleef het niet bij. Al spoedig werd gevraagd om mee te denken aan het ontwikkelen en inrichten van interieurs, zowel bij instellingen, kantoren en particulieren. Het maken van de decoraties verschoof meer naar de achtergrond en het stylen en verzorgen van totaalconcepten betreffende binnenhuisarchitectuur werd grotendeels het werkveld. Verleggen van grenzen, kansen zien en benutten. In 2011 werd ik gevraagd om meer het ambacht te promoten en te adviseren. Hierdoor kwam ik in contact met bevlogen vakmensen die Nederland zeker nog rijk is. Van passievolle eenpitters tot industrie. Die prachtige en zeer hoogwaardige vormgegeven producten, vervaardigen. Het werken met goede materialen is daarin een vereiste. Zo ben ik in contact gekomen met een Nederlandse leerlooierij, waar ik advies heb gegeven mbt de samenwerking tussen vormgevers/designers en deze industrie. Wat niet uit kon blijven is, om zelf aan de slag te gaan met dit prachtige materiaal vanuit een passend concept met de naam RUIGHUID. Een label dat stoere en ambachtelijk, geheel met de hand lifestyle producten vervaardigd, zonder gebruik van elektronische machines. Intussen is de collectie uitgegroeid tot over de 200 stuks. Waarvan ieder stuk uniek, eigentijds en onderscheidend is. Alle RUIGHUID producten wordt vervaardigd in eigen atelier in Riethoven in Brabant.

Filosofie Coelen Creaties

Wonen en werken betekent niet alleen een dak boven je hoofd of gehuisvest zijn, het vooral leven en beleven. Essentiële ingrediënten voor een geslaagd interieur heeft te maken met harmonie, eenvoud en originaliteit. Vergeet ruiken, voelen, proeven, genieten en rust ook in een werkomgeving niet. Dat is thuis komen of je welkom voelen. Een gevoel dat je met anderen deelt. Elk interieur heeft zijn eigen karakter. Door bovengenoemde factoren bepaal je een leefklimaat van een ruimte. Geprikkeld door tijdschriften of tv kan het er nog zo mooi uitzien het moet leefbaar of efficiënt blijven. Bij het uitwerken van deze ideeën voor uw interieur is het kiezen van kleuren, meubilair, stoffen en materialen een belangrijke, maar vaak ook een moeilijke zaak. Het is zeker van belang dat bepaalde principes nageleefd worden en vooral dat er rekening gehouden wordt met de mensen die er wonen en/of werken. Wat hun bezig houdt, hoe zij leven/werken, dat bepaalt hoe alles vorm krijgt.
Bij RUIGHUID krijgt een interieur de vertaling van eigenlijk uw gezicht! Herkenbare persoonlijkheid. Toch is inrichten een kunst die weinigen verstaan. Zo probeer ik met diverse ingrediënten verassende harmonieuze en leef/werkbare interieur composities te vervaardigen.